Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες / | Αργύρης Χιόνης ; επιμέλεια, επίμετρο Γιώτα Κριτσέλη ; με σχέδια Εύη Τσακνιά.

Χιόνης, Αργύρης, 1943-2011

Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες / Αργύρης Χιόνης ; επιμέλεια, επίμετρο Γιώτα Κριτσέλη ; με σχέδια Εύη Τσακνιά. - 2η έκδ. - Αθήνα : Κίχλη, 2016. - 203, [3] σ. : εικ. ; 20 εκ. - Σύγχρονη ελληνική πεζογραφία .

Το παρόν βιβλίο απαρτίζεται από εννέα διηγήματα, στα οποία κυριαρχούν -μόνα τους ή σε συνδυασμό- αυτοβιογραφικά, μυθοπλαστικά και ψευδοδοκιμιακά στοιχεία. Κοινό τους θέμα είναι -σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του συγγραφέα- "το παράλογο της ύπαρξης και η ασάφεια των ορίων μεταξύ τρέλας και λογικής". Τα διηγήματα, γραμμένα με παιγνιώδη και ενίοτε παρωδιακή διάθεση, ακολουθούνται από σημειώσεις, οι οποίες εντάσσονται αφηγηματικά στο κείμενο με τρόπο που θυμίζει κάποτε τον Μπόρχες. Ωστόσο, τα παιγνιώδη στοιχεία λειτουργούν συνειδητά ως αντίβαρο στο υπαρξιακό βάθος. Όπως σημειώνει ο ίδιος ο συγγραφέας: "Επειδή το θέμα του βιβλίου είναι αρκετά βαρύ ή, μάλλον, δυσβάστακτο, το ύφος είναι, συχνά, παιγνιώδες, ώστε να μη βαρύνεται η ψυχή όχι μόνο του αναγνώστη αλλά και του ίδιου του συγγραφέα".978-618-5004-46-0


Ελληνικό διήγημα
Ελληνική πεζογραφία
Powered by AltSol

Powered by Koha