Ο αναγκαίος θάνατος του Λιούις Γουίντερ / | Malcolm Mackay ; μετάφραση Άλκηστις Τριμπέρη

Mackay, Malcolm, 1982-

Ο αναγκαίος θάνατος του Λιούις Γουίντερ / Malcolm Mackay ; μετάφραση Άλκηστις Τριμπέρη - Αθήνα : Πόλις, 2014 - 295 σ. ; 21 εκ. - Νουάρ μυθιστόρημα / Πόλις .

Τίτλος πρωτοτύπου: The necessary death of Lewis Winter Το έργο αποτελεί το πρώτο βιβλίο της τριλογίας με τίτλο "Η τριλογία της Γλασκώβης"

Είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν άνθρωπο. Είναι δύσκολο να σκοτώσεις έναν άνθρωπο καλά. Αυτοί που το κάνουν καλά το ξέρουν. Αυτοί που το κάνουν λάθος το μαθαίνουν με τον άσχημο τρόπο. Κάλουμ ΜακΛίν. Ένας ιδιόρρυθμος ελεύθερος επαγγελματίας, που ζει μόνος στο διαμέρισμά του στη Γλασκώβη. Μόλις είκοσι εννιά χρονών, κι όμως εδώ και καιρό θεωρείται ένας από τους κορυφαίους πληρωμένους δολοφόνους της πόλης. Δέχεται ένα τηλεφώνημα, μια πρόταση. Στόχος, ο Λιούις Γουίντερ, ένας ασήμαντος μικρέμπορος ναρκωτικών, ο οποίος έκανε το λάθος να μπλεχτεί στα πόδια των μεγάλων. Για τον Κάλουμ, μια δουλειά είναι μια ακόμη δουλειά. Τι θα γίνει όμως αν η οργάνωση του Πήτερ Τζέιμσον, που η δύναμή της ολοένα και αυξάνει, αρχίσει να του αναθέτει όλο και περισσότερες δουλειές; Είναι σε θέση να ρισκάρει την ανεξαρτησία του; Θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις εκπλήξεις και τους κινδύνους; Η αστυνομία έχει αρχίσει να χώνει τη μύτη της παντού, και οι μάρτυρες δεν κρατούν το στόμα τους κλειστό. Τα στοιχεία είναι όλα εκεί, αν σε ενδιαφέρει να τα ψάξεις. Ο Malcolm Mackay, με τον επιβλητικό, στακάτο τόνο του, συνθέτει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, όπου κυριαρχούν οι σκοτεινές σχέσεις των ηρώων και τα ακόμη πιο σκοτεινά ήθη. Ο Mackay αποτυπώνει εξαιρετικά τη ζοφερή εικόνα του υποκόσμου της Γλασκώβης, παραδίδοντάς μας χαρακτήρες τόσο αληθινούς που θα μπορούσαμε να τους συναντήσουμε μπροστά μας. ΟΑναγκαίος θάνατος του Λιούις Γουίντερ μάς συστήνει μια νέα φωνή της αστυνομικής λογοτεχνίας που αξίζει να την προσέξουμε

978-960-435-453-5


Αγγλική λογοτεχνία
Αστυνομικές ιστορίες και ιστορίες μυστηρίου
Powered by AltSol

Powered by Koha